Prošli projekti

2021

humanitarna akcija za glinu

Za srce Gline uz obroke fine!

rotaract akcija glina programiranje

Program sreće (koji) Glinu pokreće!

Pod vodstvom Code Cluba PMF-a, učenici osnovnih škola imali su priliku samostalno stvoriti jednostavne računalne igrice u online okruženju na vlastitom računalu.

Online radionicama programiranja pomažemo u stjecanju početnih vještina računalnog programiranja, ali i humanitarnog djelovanja. Ukupan iznos donacija prikupljenih na radionicama služit će za izgradnju kuće obitelji iz Gline, koju je nedavni potres učinio nesigurnom za život.

2020

o la la most rotaract split

O’ La La: večera za beskućnike

Zajedničkim snagama pripremili smo tjesteninu bolognese, salate i kolače te ih odnijeli u Centar za beskućnike udruge MoSt te tako bar na trenutak olakšali turobnu stvarnost splitskih beskućnika.

rotaract boranka 2020

Boranka

Priključili smo se hvalevrijednoj akciji Boranka: projektu pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije koji organizira Savez izviđača Hrvatske.  Uz rad i trud stotine volontera velikog srca, padine Mosora će se zasigurno nanovo zazeleniti.

Dobrotvorni pub quiz – Hrabre njuškice

Organizirali smo dobrotvorni pub quiz u caffe baru Academia te prikupili 1700 kn za udruge Deseti Život i Kninske njuškice-Udruga Berta, kao i donacije hrane za pse i mačke.

2019

suncokreti down

Pinelom za Down 21

Organizacija kreativne večeri koja je obuhvaćala slikanje suncokreta na platnu, ugodno druženje, fino vino i jedinstveni doživljaj. Prikupljene donacije uložene su u obnovu prostorija Udruge za sindrom Down 21.

ciscenje plaze rota split

Ekološka akcija čišćenja plaže

Sudjelovanje u akciji Udruge Oceanus, ekološkoj akciji čišćenja plaže Obojena Svjetlost, jedne od najljepših splitskih plaža i simbola grada pod Marjanom. Sakupili smo i zbrinuli desetke vreća raznih vrsta otpada kojem mjesto zasigurno nije na plaži.

ROTARACT SPLIT NOVI akcija

Humanitarni koncert: Osmijeh na kvadrat

Humanitarna akcija Osmijeh na kvadrat obuhvatila je otvorenje izložbe unikatnog nakita i koncert bendova Ciotog, Go Lilly i Mjesni Odbor. Prikupljena sredstva donirana su za potrebe opremanja Centra Slava Raškaj

rotaract split akcija stand up 2019

Humanitarni stand-up: Osmijeh se vraća u grad

Ovom, već tradicionalnom, akcijom, ugodnim druženjem uz ekipu iz Splicke scene u restoranu Plan B, konačno smo uspjeli prikupiti iznos potreban za vrtuljak i njegovu montažu u parku Centra Slava Raškaj.

ciscenje podmorja rota akcija split

Ekološka akcija čišćenja podmorja – udruga Oceanus

Studenti, članovi udruge Oceanus, organizirali su ekološku akciju čišćenja podmorja ispred kluba Zenta kojoj smo se rado odazvali. Pronašli smo i uklonili mnoštvo raznolikog otpada koje zagađuje more koje svi tako volimo.

zasadi drvo ne budi panj rotaract split

Zasadi drvo, ne budi panj!

Sudjelovali smo u ekološkoj akciji sadnje drveća oko osnovne škole Skalice u sklopu nacionalnog projekta pošumljavanja Hrvatske. Osnovnu školu Skalice sada krase nove sadnice lovora, čempresa, hrasta, naranača, šipka, kestena i drugog mediteranskog bilja.

2018

cinderela party humanirna akcija rota split

Humanitarni Cinderella party

Organizirali smo zabavu u Charlie’s baru i prikupili sredstva za maturalno putovanje učenika splitske gimnazije koji se nalazi u teškoj financijskoj situaciji.

stand up rotaract akcija split

Humanitarni stand-up: Osmijeh se vraća u grad

Organizirali smo večeru u restoranu BackBar PLAN B i stand-up u suradnji s ekipom iz Splicke scene. Tijekom večeri mogle su se kupiti i rukotvorine malih umjetnika štićenika Centra Slava Raškaj koje su izradili na radionici na kojoj smo i mi sudjelovali. Prikupljala su se sredstva za nabavu i obnovu zabavno-rekreacijskih sadržaja Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj-Split.

stolni nogomet billion dollar smile sotaract split

Billion Dollar Smile

U organizaciji Rotaract klubova diljem svijeta, u kojoj se u vidu druženja i zajedničkih aktivnosti nastoji bar malo uljepšati dane nezbrinutoj djeci, okupili smo se ispred dječjeg doma Maestral i s njihovim štićenicima krenuli u nezaboravnu avanturu. Posjetili smo stadion Poljud uz stručno vodstvo, šetali Marjanom, ispijali kavu i kakao u Starog Mornara, ručali u McDonald’su, zaigrali biljar, stolni nogomet i fliper u igraonici City Centra One te pogledali crtić u kinu, sve to uz mnogo zagrljaja, poljubaca i dogovor o skorom ponovnom susretu.

2017

stand up rotaract akcija split

Humanitarni stand-up: Osmijeh se vraća u grad

U amfiteatru Multimedijalnog kulturnog centra organizirali smo humanitarnu stand-up večer uz suradnju sa Studijem smijeha Split u svrhu obnove istočne fasade dječjeg doma Maestral.

kuhanje za most rotaract split

O’ La La: večera za beskućnike

Zajedničkim  snagama skuhali smo topli obrok za 36 štićenika udruge MoSt.

rotaract tortaract

Tortaract

Prodajom torti, kolača i raznoraznih slastica prikupljali smo donacije za dječji dom Maestral.

2016

rotaract akcija karte

Humanitarna akcija u briškuli i trešeti

U prostoru Caffe bara Academia, u suradnji s Klinikom za dječje bolesti Split, organizirali smo humanitarnu akciju u briškuli, trešeti i pikadu. Prikupljali smo igračke (da vrijeme brže prođe) i školski pribor (da znanje ipak dođe).

rotaract tortaract

Tortaract

Prodajom torti i slastica na suncem okupanoj splitskoj rivi sakupljali smo donacije za beskućnike, štićenike udruge MoSt, s ciljem kupnje potrebnih higijenskih potrepština.

rotaract akcija bozicna kosarica

Božićna košarica

S dragim prijateljima iz Rotaract kluba Split organizirali smo humanitarnu akciju pod nazivom Božićna košarica kojom pomažemo najpotrebitijim građanima grada Splita i okolice.

TRADICIONALNE AKCIJE NAŠEG ROTARACT KLUBA

Humanitarni Stand up “ Osmijeh se vraća u grad”

O la la večera za beskućnike   

NAŠI PARTNERI